Diferents apunts i conclusions a partir de la LAN Party organitzada a Ripoll el 5 de novembre de 2016. Aquest post s’anirà actualitzant a mesura que tingui temps.
Jocs:
- League of Legends.
- Counter Strike: Global Offensive.
- Fifa17.
Personal:
A l’organització érem 5 persones amb diferents rols.
- Difusió.
- Instal·lacions.
- Distribució.
- Web.
Els d’instal·lacions són els encarregats de tirar els cables, configurar els dispositius, etc. I en aquest cas ells mateixos es van encarregar de distribuir les taules a la sala.
Sistema d’inscripcions:
El sistema d’inscripcions el vam programar nosaltres i et permetia escollir el joc i l’equip, o crear-ne un de nou si no existia. Podeu trobar el codi al meu GitHub (encara hi vaig afegint millores):
https://github.com/alar-cat/LANPartyInscripcions
Material utilitzat:
- Mikrotik RB2011.
- Cables RJ-45.
- Switchos.
- Allargadors.
- Taules.
- Cadires.
- PS4 i Fifa17.
Normativa:
Instal·lació:
-Accés a internet:
La LAN Party es va realitzar al Casal de Joves “El Galliner”, on encara no hi havia fibra òptica per tenir una bona connexió. Per fer-la arribar es va fer una tirada d’uns 150m de cable des de casa meva fins al casal. Evidentment, amb aquesta longitud vam haver de posar dos switchos intermitjos abans d’arribar al router.
Esquema:
https://blog.aniolmarti.cat/wp-content/uploads/2017/01/LanPartyRipoll2016.pdf
-Router:
El router que vam utilitzar és un Mikrotik RB2011 amb Wi-Fi. Inicialment havíem configurat la interfície sense fils, però en veure que anava molt malament vam acabar desactivant-la.
La sortida principal a internet era a través del cable de 150m i per tant per fibra òptica. Com que tenir un switch al carrer és una mica delicat vam decidir fer failover amb la connexió del Casal. És a dir, si es perdia la connexió amb el router situat a 150m automàticament se sortia per internet amb la connexió d’ADSL del Casal.
A part d’aquesta configuració també vam posar-hi diverses polítiques de seguretat com per exemple no permetre connexions P2P, bloquejar l’accés a les dues xarxes locals, etc. Per motius legals, també vam configurar que s’anessin guardant els logs de les connexions en un USB connectat al router.
Fitxer de configuració: https://blog.aniolmarti.cat/wp-content/uploads/2017/01/MikrotikRouter.txt
Distribució:
La distribució de les taules i els cables es va realitzar tal com es mostra al plànol següent.